Neka vaše vjenčanje zasvijetli – ali doslovno:)

Gledajući iz perspektive mladenaca, ima puno pitanja koja ih brinu i o kojima razmišljaju, a sve s ciljem da u svečanom i veselom raspoloženju provedu svoj najvažniji dan u životu, vjenčanje.

Nekada prije nitko rasvjeti za vjenčanje nije davao preveliki značaj zato što je bila teže dostupna, ali i većini financijski nedostižna. No, unatrag nekoliko godina taj trend se uvelike promijenio do te mjere da je danas gotovo nezamislivo imati vjenčanje bez profesionalne rasvjete za vjenčanje i svih ostalih efekata koji idu uz to.

 

Prva i osnovna stvar koju je važno definirati prije dogovora oko najma rasvjete za vjenčanja je mjesto održavanja vjenčanja. Radi li se o zatvorenom (dvorana za vjenčanja, šator za vjenčanja ili pak neki društveni dom ) ili otvorenom prostoru,  od velikog je značaja za osobu ili tvrtku koja Vam pruža uslugu postavljanja rasvjete. Netko bi rekao da nema nikakve razlike ali je ima, itekako! Većina zatvorenih prostora koji su namijenjeni za proslavu vjenčanja već su uređeni, ali bojanjem i rasvjetom u bojama vašeg vjenčanja mogu zasjati i time dati dodatnu čar. Upravo taj dio „bojanja“ odrađuje se s posebnim wash moving head uređajima i reflektorima, tzv. uplighting tehnikom, odnosno pokušava se pomoću „inteligente rasvjete“ napraviti prekrasna atmosfera koja će očarati mladence, ali i sve prisutne uzvanike. Veličina i broj samih reflektora i moving head uređaja nije uvijek isti jer zavisi o veličini prostora i broju uzvanika, ali i o želji mladenaca koji sami odlučuje kakvu rasvjetu za svoje vjenčanje žele. Zato mjesto i veličina prostora uvelike utječu na angažman, odabir i cijenu najma rasvjete za vjenčanja.

Osvjetljenje plesnog podija vjerojatno je i najvažnije pitanje kada govorimo o rasvjeti za vjenčanje te ćemo vam sada barem malo pokušati pomoći oko toga.

Uplighting i osvjetljavanje plesnog podija ne mogu jedno bez drugoga, a znate li zašto?

 

Odgovor je vrlo jednostavan, ako se u dvorani koriste samo originalna svjetla, rasvjeta za plesni podij nema efekta i ne dolazi do izražaja. Rasvjeta za plesni podij također uvelike pomaže kod dizanja atmosfere, efekta za fotografe te doživljaja da ste zapravo u nekom odličnom klubu u kojem svira glazba baš kakvu vi želite, koju primjerice dogovarate s DJem za vjenčanja. Ona se također sastoji od nekoliko elemenata. Postoji osnovna rasvjeta za plesni podij tj. minimalno bojanje prostora na kojem se najviše pleše pa sve do specijalnih efekata koje pružaju vrhunski uređaji, moving headovi, laseri i drugi uređaji. Tu prvenstveno mislimo na dio kod prvog plesa, rezanja torte ili nekih drugih mladencima bitnih detalja.

Naravno sve ovisi o veličini prostora u kojem se održava vjenčanje jer se i plesni podij kao i cijela dvorana osvjetljava prema željama mladenaca koji su u cijeloj priči najvažniji. I ovdje se postavlja pitanje koliko uređaja je potrebno i koje snage, no to je stvar koju mladenci dogovaraju s majstorom rasvjete, odnosno dizajnerom rasvjete, dok je na samom vjenčanju tijekom cijele noći s njma tehničar rasvjete koji se brine o uređajima i upravlja rasvjetom. Izrazito je bitno da se služimo profesionalnim uređajima koji mogu postići razne efekte – od boja, oblika, raznih pozicija, ugođaja na prvom plesu itd. U cijeloj priči najbitnije je postaviti uređaje na pravo mjesto i znati se služiti s njima na pravi način jer tek kada su uređaji u rukama profesionalaca, rasvjeta dolazi do izražaja. 

U zadnje se vrijeme sve više mladenaca odlučuje koristiti visoki/niski dim i balončiće koji podižu cjelokupnu atmosferu i ukrašavaju prostor. To naravno pomaže i fotografima koji pomoću tih efekata mogu napraviti odlične fotografije koje ćete čuvati i uvijek ih se s radošću sjećati. Iako možda niste ili ne biste primijetili, između visokog i niskog dima velika je razlika. Mladencima su najčešće dva trenutka za vrijeme proslave najvažnije – prvi ples i rezanje torte, te je naša preporuka da se u tim trenucima koristi niski dim. Zašto? Zato što se niski dim, ovisno o proizvođaču i kvaliteti uređaja širi po cijelom plesnom podiju i to u visinu do otprilike 30 centimetara, izrazito efektno izgleda, odlične su fotke, nema mirisa i ne smeta drugim gostima. Visoki dim je nešto drugačiji, dim ide relativno visoko, nekada čak i preko glava mladenaca što se nikako ne preporučuje za prvi ples. On je idealan tek u situacijama kada s rasvjetom želite podići atmosferu jer kad se dim digne, rasvjeta još više dolazi do izražaja. Druga atraktivna stvar u suradnji s niskim dimom su balončići. O njima se nema što puno pričati osim da stvaraju dodatni efekt kod prvog plesa i kasnije za vrijeme plesa svih uzvanika – primjerice efekt s kojim se ispisuju imena mladenaca, datum vjenčanja ili možda neki drugi njima bitan tekst na zidu, stropu ili podu sale. Ovo je ujedno i najpopularniji efekt uz niski dim i balončiće. Ostali efekti poput topa za praćenje mladenaca ili laser showa također mogu pridonijeti atmosferi.

Kako god da bilo, uz pomno odabranu i postavljenu rasvjetu za vjenčanja svaki će prostor zasjati, svi plesni koraci biti zapamćeni a ključni trenuci zabilježeni prekrasnim fotografijama.

 

Rasvjeta za vjenčanje je svakako potrebna mladencima kako bi atmosfera na vjenčanju bila još bolja i kako bi cijeli ugođaj bio savršen. Za sve stvari koje želite da krase vaše vjenčanje dogovorite se sa stručnjacima i pitajte ih za mišljenje jer zajedno ćete sigurno doći do idealne ideje koja će vaše vjenčanje pretvoriti u nešto čarobno!

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.