Kako biti idealan kum ili kuma na vjenčanju?

Kada nas netko pita želimo li mu/joj biti kum/a na vjenčanju, svi se razveselimo i osjećamo se ponosni jer smo od svih baš mi izabrani za tu lijepu, ali prije svega odgovornu funkciju. Biti kum/a velika je čast ali i još veći izazov.

Uloga kuma/e počinje onog trenutka kada smo prihvatili da ćemo obavljati tu funkciju. Pravi kum/a  svoju zadaću odmah počinju obnašati i to na različite načine. Iako smo svi presretni kada nekome možemo biti kum/a, to nije uvijek lagano. Opće je poznato da mladenci u vrijeme zaruka prolaze kroz emocionalna razdoblja u kojima se osjećaju kako su svi protiv njih, kako im ništa ne uspijeva i kako ništa neće biti organizirano onako kako su oni zamislili.

Upravo u takvim situacijama kumovi imaju veliku ulogu. Od njih se očekuje da u svemu podržavaju mladence, budu uz njih i pomognu im ostvariti njihove želje oko organizacije vjenčanja – jer ipak je to njihov najljepši dan u životu! Glavna, a vjerojatno i najljepša uloga kumova je organizacija momačke / djevojačke večeri. No vječno je pitanje što se točno od kumova očekuje u organizaciji posljednje “slobodne večeri” u životu?

Prva asocijacija kumova kada pomisle na organizaciju večeri je – koliko će me to koštati? Bitno je istaknuti da poanta uopće nije u tome koliko će se novaca potrošiti, već koliko ćete se svi zajedno zabaviti. U zadnje se vrijeme za momačku/djevojačku večer najčešće organiziraju putovanja s prijateljima, odlasci na cjelodnevne izlete ili u disco klubove. No to su sve ideje koje se brzo zaboravljaju pa se postavlja pitanje kako organizirati momačku / djevojačku večer koju će svi uzvanici zauvijek pamtiti i s osmijehom je se sjećati. Kumovi moraju prije svega biti kreativni i originalni, a pošto mladenci na takve večeri najčešće pozovu prijatelje iz različitih društava koji se međusobno ne poznaju, glavni cilj kumova je da se svi zajedno zabave. Upravo iz tog razloga u zadnje vrijeme sve više kumova organizira karaoke party koji se idealno uklapa u svaku vrstu zabave. Uz karaoke se svi bolje upoznaju, zabave, a kada se pridoda malo alkohola koji se često nađe na meniju momačkih i djevojačkih večeri, onda ni humora ne nedostaju. Karaoke se idealno mogu spojiti s tematskim partyjem. Ako ste ljubitelji starijih hitova kojih se sjećate iz svoje mladosti ili čak i prije nje, onda se uz karaoke tijekom večeri sa svojim prijateljima možete prisjećati “dobrih starih vremena”, ali naravno i zamišljati još bolja koja su pred vama. Ako ste ipak ljubitelji nešto modernije glazbe – ni to nije problem. Nove hitove najčešće svi znaju tako da možete ocjenjivati koliko tko dobro pjeva. Odlučite li se za domaće pjesme, neki od hitova koje ne smijete zaboraviti su: „ Nemoj se udavati“ za momačke večeri i „Prijateljice“ za djevojačke večeri jer te pjesme uvijek podižu atmosferu do vrhunca.

Ako vam se ideja da samostalno pjevate ipak ne sviđa, onda je za vas najbolje da unajmite DJ-a koji će vas tijekom cijele večeri zabavljati i podizati atmosferu. Prednost kod unajmljivanja DJ-a je ta što on može doći na bilo koju lokaciju koja vama paše, možete s njime dogovoriti playlistu po svom ukusu i uživati u svojim najdražim pjesmama. Dj se može prilagoditi svim vašim zahtjevima i željama. Isto tako može se savršeno uklopiti ako ste organizirali tematsku večer, puštajući pjesme koje su karakteristične za razdoblje u kojem ste osmislili svoj party.

Za koju god vrstu zabave se odlučite, budite inovativni i pomozite mladencima da se zabave prije vjenčanja jer upravo su kumovi ti u koje mladenci imaju najviše povjerenja.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.