Kako biti idealan kum ili kuma na vjenčanju?

Kuma na vjenčanju slika 1
Kuma na vjenčanju

Kada nas netko pita želimo li mu/joj biti kuma na vjenčanju ili kum, svi se razveselimo i osjećamo se ponosni jer smo od svih baš mi izabrani za tu lijepu, ali prije svega odgovornu funkciju. Biti kum ili kuma na vjenčanju velika je čast ali i još veći izazov.

Uloga kume ili kuma na vjenčanju počinje onog trenutka kada smo prihvatili da ćemo obavljati tu funkciju. Pravi kum ili kuma na vjenčanju svoju zadaću odmah počinju obnašati i to na različite načine. Iako smo svi presretni kada nekome možemo biti kum/a, to nije uvijek lagano. Opće je poznato da mladenci u vrijeme zaruka prolaze kroz emocionalna razdoblja u kojima se osjećaju kako su svi protiv njih, kako im ništa ne uspijeva i kako ništa neće biti organizirano onako kako su oni zamislili.

Upravo u takvim situacijama kumovi imaju veliku ulogu. Od njih se očekuje da u svemu podržavaju mladence, budu uz njih i pomognu im ostvariti njihove želje oko organizacije vjenčanja – jer ipak je to njihov najljepši dan u životu! Glavna, a vjerojatno i najljepša uloga kumova je organizacija momačke / djevojačke večeri. No vječno je pitanje što se točno od kume ili kuma na vjenčanju očekuje u organizaciji posljednje “slobodne večeri” u životu?

Prva asocijacija kume ili kuma na vjenčanju kada pomisle na organizaciju večeri može biti – koliko će me to koštati? Bitno je istaknuti da poanta uopće nije u tome koliko će se novaca potrošiti, već koliko ćete se svi zajedno zabaviti. U zadnje se vrijeme za momačku/djevojačku večer najčešće organiziraju putovanja s prijateljima, odlasci na cjelodnevne izlete ili u disco klubove. No to su sve ideje koje se brzo zaboravljaju pa se postavlja pitanje kako organizirati momačku / djevojačku večer koju će svi uzvanici zauvijek pamtiti i s osmijehom je se sjećati. Kum i kuma na vjenčanju moraju prije svega biti kreativni i originalni, a pošto mladenci na takve večeri najčešće pozovu prijatelje iz različitih društava koji se međusobno ne poznaju, glavni cilj kumova je da se svi zajedno zabave. Upravo iz tog razloga u zadnje vrijeme sve više kumova organizira karaoke party koji se idealno uklapa u svaku vrstu zabave. Uz karaoke se svi bolje upoznaju, zabave, a kada se pridoda malo alkohola koji se često nađe na meniju momačkih i djevojačkih večeri, onda ni humora ne nedostaju. Karaoke se idealno mogu spojiti s tematskim partyjem. Ako ste ljubitelji starijih hitova kojih se sjećate iz svoje mladosti ili čak i prije nje, onda se uz karaoke tijekom večeri sa svojim prijateljima možete prisjećati “dobrih starih vremena”, ali naravno i zamišljati još bolja koja su pred vama. Ako ste ipak ljubitelji nešto modernije glazbe – ni to nije problem. Nove hitove najčešće svi znaju tako da možete ocjenjivati koliko tko dobro pjeva. Odlučite li se za domaće pjesme, neki od hitova koje ne smijete zaboraviti su: „ Nemoj se udavati“ za momačke večeri i „Prijateljice“ za djevojačke večeri jer te pjesme uvijek podižu atmosferu do vrhunca.

Ako vam se ideja da samostalno pjevate ipak ne sviđa, onda je za vas najbolje da unajmite DJ-a koji će vas tijekom cijele večeri zabavljati i podizati atmosferu. Prednost kod unajmljivanja DJ-a je ta što on može doći na bilo koju lokaciju koja vama paše, možete s njime dogovoriti playlistu po svom ukusu i uživati u svojim najdražim pjesmama. Dj se može prilagoditi svim vašim zahtjevima i željama. Isto tako može se savršeno uklopiti ako ste organizirali tematsku večer, puštajući pjesme koje su karakteristične za razdoblje u kojem ste osmislili svoj party.

Za koju god vrstu zabave se odlučite, budite inovativni i pomozite mladencima da se zabave prije vjenčanja jer upravo su kumovi ti u koje mladenci imaju najviše povjerenja.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.