Kako odabrati idealnu glazbu za vjenčanje?

Ne možete se odlučiti koju vrstu glazbe i tko će vam svirati na vjenčanju? Možda to i nije tako težak odabir kakav se na prvu čini.

Organizacija proslave vjenčanja zna biti komplicirana, a zašto? Mora se paziti na svačiji ukus, a glazba za vjenčanje je možda i najbitnija stavka. Kakvu vrstu glazbe vi volite, kakvu vaši gosti, kakvu atmosferu želite itd.

Prva i najvažnija stvar koju mladenci moraju odlučiti je žele li na svom vjenčanju imati bend koji će im svirati ili DJ-a. I bend i DJ imaju svoje prednosti i mane, no bitno je procijeniti tko bi za glazbu na vjenčanju bio bolji. Bendovi u većini slučajeva naprave dobru atmosferu, ali najčešće su limitirani opsegom uvježbanih pjesama te također znaju imati i samo muške glasove što, iako ne mora biti loše,  može biti popriličan minus jer su i tu ograničeni s opsegom pjesama koje mogu pjevati –problemi: muški bend na vjenčanju pa da pjeva pjesme koje inače izvode ženski glasovi ili da pjesme ženskih pjevačica ni ne pjevaju. Druga stvar na koju morate obratiti pozornost ako izaberete bend je veličina prostora koji je njima potreban da bi kvalitetno mogli izvoditi pjesme i zabavljati vas i vaše goste a opet da vam ostane dovoljno prostora na plesnom podiju. Treća, ali za većinu mladenaca i najvažnija stvar je da su bendovi dosta skuplji od DJ-a upravo zbog toga što ih je više, s tim da ne treba zaboraviti i da se za svakog člana benda treba platiti i “stolica na vjenčanju”.

Glazba za vjenčanje

 

Odabir pjesama može izazvati problem, pogotovo kada gosti dolaze iz različitih krajeva Hrvatske. No, i u tom slučaju postoji rješenje, a to su pjesme posebno namjenjene za Slavonce, Zagorce, Dalmatince, Purgere… Sa slavonskim pjesmama ne možete pogriješiti, one uvijek podignu atmosferu do maksimuma. Neki od naših prijedloga slavonskih pjesama su: Garavušo garava, Neće snaša tamburaša, Inati se Slavonijo, i brojne druge. Kada je riječ o dalmatinskim pjesmama tu je konkurencija stvarno velika i koju god pjesmu izaberete nećete pogriješiti, a mi smo se odlučili za sljedeće: Dalmatinac sam, Nosi mi se bila boja, Vilo moja. Zagorci su poznati kao veseli ljudi, stoga je za njih najbolje odabrati što veselije pjesme poput: Lepe ti je Zagorje zelene, Zagorci smo ljudi pravi, Po lojtrici gor i dol. Kako ni Purgeri ne bi ostali zakinuti, za njih smo odabrali najljepše zagrebačke pjesme: Servus Zagreb moj, Rođen u Zagrebu, Zagreb te zove. Sve pjesme koje smo nabrojali su naš izbor najboljih pjesama, no u u našem repertoaru se nalaze sve pjesme koje vi zaželite.

Glazba za vjenčanje slika 2

Ako se odlučite za najam DJ-a, jedna stvar vam je zagarantirana – oko atmosfere se ne morate brinuti, ona će biti odlična! U kombinaciji 2 DJ-a atmosfera je još dinamičnija jer tada jedan preuzima ulogu animatora i dodatno podiže atmosferu čineći vašu svadbu nezaboravnom. Jedini nedostatak DJ-a je taj što ako se odlučite za njega nemate živu glazbu, no on to nadoknađuje neograničenim repertoarom pjesama i vrlo bitno, originalnim izvedbama pjesama ili točno onim preradama pjesama koje najviše volite. S DJ-em za vjenčanja se oko svega možete dogovoriti – od odabira pjesama koje želite kroz cijelu noć, prilagodbe različitim ukusima (posebno ako dvije obitelji dolaze iz različitih krajeva i sredina ?), do toga da mu kažete kada želite malo mirniju glazbu na vjenčanju, kada življu, kada domaće, strano, samo jednog izvođača i sl. DJ se može prilagoditi svim tematskim željama – od klasičnih do modernih pjesama. Osvjetljavanje i oživljavanje plesnog podija tijekom cijele večeri je jako bitno jer se veliki broj gostiju nakon određenog vremena umori i zasiti plesanja što dovodi do pada atmosfere koju DJ pravim odabirom, ritmom i glasnoćom pjesama treba podići i zato vam je potreban zabavan i iskusan DJ koji zna što radi. Tematska vjenčanja i/ili karaoke su u zadnje vrijeme u modi i sve se više mladenaca odlučuje upravo za to da svoje goste iznenade s nekom temom koja ima poseban značaj za njih ili da pokažu i pruže priliku svojim gostima da pokažu što mogu s mikrofonom. U svakom slučaju će to dovesti do dodatnog podizanja atmosfere i zabavnih trenutaka za pamćenje punih smijeha i veselja. I za kraj, najam DJ-a će vas puno manje koštati, dobit ćete sve što tražite, a prije svega atmosferu za pamćenje.

Pri odabiru uvijek razmislite koja se vama vrsta glazbe za vjenčanje najviše sviđa, a tek onda razmišljajte o svojim gostima jer ipak je to vaš dan i vi ste u njemu najvažniji a vaši gosti su ipak tamo zbog vas!

 

Glazba za vjenčanje slika 3

 

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.